Lenen kost geld

SUV financial lease of operational lease

Welke zakelijke lease keuze maak jij?

Als je een SUV wilt leasen zijn er twee lease vormen die hiervoor geschikt zijn: Financial Lease of Operational Lease. Er is echter wel een verschil tussen deze twee varianten.

 

Financial lease

Financial Lease kan je het beste vergelijken met een lening. Je ziet een SUV waarin je wilt rijden en leent het bedrag dat hiervoor nodig is. Het voordeel hiervan is dat je de leaseauto op je balans gezet kan worden. Na het betalen van de laatste termijn van de Financial Lease overeenkomst is de SUV - naast economisch - ook jouw juridisch eigendom. Bij deze vorm van zakelijk leasen ben je dus zelf verantwoordelijk voor je verzekering, je wegenbelasting en het onderhoud.

 

Operational lease uitleg

Bij deze vorm blijft de auto in het bezit van de leasemaatschappij. Je betaalt een vast bedrag per maand. Dit bedrag is inclusief wegenbelasting en verzekering. Je hoeft alleen de benzine nog maar te betalen. Je hebt bij operational lease nergens omkijken naar want het onderhoud en de servicebeurten zitten in de maandelijkse kosten. Deze leasevorm kun je het beste vergelijken met het huren van een SUV auto.

 

In het overzicht kan je goed de verschillen zien.

Operational lease
Financial lease
Vorm
Huren
Financieren
Looptijd
12 - 60 maanden
12 - 72 maanden
Administratief
Maandelijkse factuur
Rente + aflossing
De auto op de balans
Volledige financiering
Recht op investeringsaftrek
Recht op BTW aftrek
Recht op afschrijving
Recht op rentekosten aftrek
Eigendom na afloop
Beperkingen/verplichtingen
Extra kosten
Alleen brandstof
Brandstof, verzekering, wegenbelasting, onderhoud

Welke leasevorm het beste bij je past, is moeilijk te zeggen maar als je de extra fiscale voordelen wil hebben dan is Financial Lease de beste oplossing.

Via onze site kan je eenvoudig een aanvraag voor een SUV indienen. Kijk daarom snel bij ons aanbod en vul de benodigde gegevens in. Wil je liever iemand spreken neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter zodat wij je zo snel mogelijk terug kunnen bellen.